Dry needling

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode van de Nederlandse Fysiotherapeut en Acupuncturist. Het is een bijzonder effectieve methode om spieren doeltreffend te ontspannen. Deze ontspanning wordt bereikt door een speciale techniek met een acupunctuurnaald of Dry needle in de gespannen spier. Er wordt dus geen vloeistof ingebracht.

Dry needling wordt op specifieke gespannen punten in de spier toegepast. Zogenaamde knopen voor de leek en triggerpoints voor ons. Een triggerpoint is een gespannen druk-gevoelige plek in de spier die op afstand klachten of doortrekkende pijn geeft. De naald wordt vakkundig naar deze triggerpoints geleid, waar dan een zogenaamde twitch (korte samenspanning) opgewekt wordt. Na deze twitch voelt de spier vaak vermoeid, stijf en zwaar. Precies wat we willen! Dit betekent namelijk dat de spanning los gelaten is en de vrijgekomen zuren afgevoerd worden.

Is het pijnlijk?
Vragen mensen mij vaak. Het inbrengen van de naald voel je niet of nauwelijks. Vlak voor de twitch voelt het wat dof en verkrampt aan in de spier en daarna is er meer bewegingsvrijheid. De vrijgekomen zuren geven een gevoel vergelijkbaar met spierpijn en stijfheid na intensief sporten. U krijgt dan ook oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie te handhaven en verder te helpen bij uw volledige herstel. (En ja sommigen vinden dat zuur behoorlijk gevoelig.)

Welke klachten veroorzaken triggerpoints?

  • Pijn in de betreffende spier en op afstand en doortrekkend naar andere plekken
  • Bewegingsbeperking in de omliggende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spieren
  • Tintelingen en krampen in armen en benen
  • Hoofdpijn en duizeligheid

Hoeveel kost een behandeling met dry needling?
De methode is een onderdeel van de normale fysiotherapie en acupunctuur. Afhankelijk van uw polis komt het meestal in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Bij Tarieven vindt u meer informatie over vergoedingen en prijzen.

Neem a.u.b. uw verzekeringspasje en identiteitsbewijs mee bij uw eerste bezoek.

Ki!NA

Kiina - Fysio & Acupunctuur
Rijksstraatweg 171
6573 CN Beek-Ubbergen

Best bereikbaar per e-mail of app
Tel: +31 (0) 6 15 68 86 21
Inspreken mag ook!
E-mail: contactformulier

BTW nr: NL001858937B06
KvK nr: 09180610
IBAN: NL03 KNAB 0255 8851 72

Meer weten?

KI!NA
Eveliina Seume
Het best bereikbaar per voicemail, app of sms op +31 (0)6 15 68 86 21, stuur een e-mail of kom langs!